Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oblastní finále poháru žen 2011

29. 3. 2011

 

Čestice (2.4.) - Jičínským volejbalistkám se v sobotu podařilo obhájit loňské vítězství v oblastním poháru, který je nadstavbou pro nejlepší 2 družstva z poháru Královéhradeckého a nejlepší 2 družstva z Pardubického kraje.
   Protože druhý Náchod se z tohoto turnaje omluvil, reprezentovalo náš kraj nakonec místo něj, družstvo z Kostelce n/O. Z Pardubického kraje postoupily ženy SKP Hvězda Pardubice a Sokol Žichlínek.
   V prvním utkání turnaje se nedříve utkala děvčata z Pardubic s Kostelcem n/O a jasně zvítězila 2:0. Do dalšího zápasu již nastoupilo naše družstvo proti soupeřkám ze Žichlínku. Mladé soupeřky neměly proti našim zkušenějším hráčkám příliš šancí, když hlavně naše výšková převaha na bloku byla až příliš znatelná a výsledkem byla výhra 2:0 (16,12).
   Následovalo naše utkání s Kostelcem n/O a ani tady nedala jičínská děvčata svým soupeřkám žádnou šanci pomyslet snad jen na zisk setu... Díky přesným přihrávkám se dařila rychlá hra středem sítě, která vedla ke konečné výhře 2:0 (19,13). V dalších dvou utkáních turnaje porazilo pardubické družstvo postupně své soupeře ze Žichlínku i z Kostelce 2:0 a před posledními dvěmi zápasy bylo jasné, že vítěz následujícího utkání Žichlínek - Kostelec obsadí třetí místo a poražený čtvrté. A v posledním utkání dne si to o putovní pohár v přímém souboji "rozdají" Pardubačky a Jičíňačky!
   Nejprve tedy bronzovou pozici po výhře 2:0 nad Kostelcem získal Sokol Žichlínek a vzápětí následoval závěrečný zápas o první dvě místa. Začátek finálového prvního setu byl od našich hráček hodně vlažný, chybělo více koncentrace a vypadalo to, že by set mohl skončit i debaklem..  Stav 1:6 a 8:14 tomu zprvu nasvědčoval. Pak se však jičínské hráčky vrátily do zápasu, zpřesnily přihrávku a hru v poli a i díky několika kvalitním servisům začaly rychle náskok soupeřek stahovat. Za stavu 16:16 již bylo vyrovnáno, následoval zisk dvou až tříbodového náskoku, který se již v závěru setu podařilo uhájit - 25:22 první set a uklidňující vedení 1:0. Soupeřky rychlá ztráta vedení herně poznamenala i do druhého setu a již od jeho počátku bylo jasné, kdo po zisku pohárové trofeje touží více!  Každá chyba pardubických děvčat byla okamžite potrestána rychlíkem středem sítě, střelbou do kůlu nebo přesnou ulívkou za blok. A tak s posledním hvizdem rozhodčího za stavu 25:17 mohly naše hráčky zvednout ruce nad hlavu a radovat se z úspěšné obhajoby! 
   Při závěrečném vyhlašování výsledků a předávání cen nás čekala ještě jedna skvělá zpráva a to když nejlepší hráčkou tohoto oblastního finále byla vyhlášena naše hráčka - Gábina Jansová! 
   O tento další skvělý výsledek jičínského ženského volejbalu se zasloužily v průběhu všech kol následující hráčky: D. Bočková, M. Brabcová, G. Jansová, M. Kinská, R. Koláčná, L. Kořínková, A. Slabihoudová a J. Veselá. Doufejme, že takto úspěšné bude družstvo i v blížící se jarní části krajské soutěže, kde zatím po podzimu drží vedoucí příčku.

- Petr -

 

Výsledky finálového turnaje:
Hvězda Pardubice - Kostelec n/O 2:0
TJ Jičín - Sokol Žichlínek 2:0
TJ Jičín - Kostelec n/O 2:0
Hvězda Pardubice - Sokol Žichlínek 2:0
Sokol Žichlínek - Kostelec n/O 2:0
TJ Jičín - Hvězda Pardubice 2:0

Konečné pořadí:
1. TJ Jičín  6 bodů
2. Hvězda SKP Pardubice   5 bodů
3. Sokol Žichlínek   4 body
4. Kostelec nad Orlicí   3 body

 

Fotky na Rajčeti

 

-----------------------------------------------------------------------------------

 

Východočeský pohár  2011

Na základě výsledků finálových kol provedla KSVV rozdělení poháru ve volejbalu mužů a žen následovně (skupina žen se hraje v sobotu 2.4.2011 v Česticích):

1. Hvězda SKP Pardubice
2. TJ Žichlínek
3. TJ Jičín
4. Kostelec nad Orlicí  (místo omluvené SK Rubeny Náchod)

   Začátky utkání v 9,00 hodin v tělocvičně v  Česticích! V případě, že se některé družstvo nemůže finále zúčastnit, nutno nahlásit obratem vedoucímu soutěže.
 
Pořadí zápasů: 1-4,  2-3,  4-3, 1-2,  2-4,  3-1 (hraje se na dva vítězné sety).
 
Rozhodčí zajišťují KVS v Pardubicích a Hradci Králové.
Umístění ve finále: družstvo s nejvyšším počtem bodů, nejlepším poměrem setů, případně nejlepším poměrem míčů.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

do toho !!!

(dajas, 30. 3. 2011 9:34)

Tak doufám, že jim nařežete :-)!!!