Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ženy A - KP II. - skupina A - 31. a 32. kolo_07-08

15. 6. 2008

  

TJ Jičín - Červený Kostelec B  3:1 (20,24,-20,22)

Sestava:  Bočková, Dytrychová, Hrnčalíková, Kořínková, Novotná, Veselá, Zákoutská - libero: Rybářová

      
TJ Jičín - Červený Kostelec B  1:3 (23,-29,-25,-28)

Sestava:  Bočková, Dytrychová, Hrnčalíková, Kořínková, Novotná, Veselá, Zákoutská - libero: Rybářová

   

Rozhodčí to dohnal až k průtrži mračen……..

Jičín (14.6.) - Poslední dvojutkání mělo zářit pohodou, začalo to taky docela příjemným chládkem po ránu, příjemným sluníčkem do poloviny prvního utkání, palčivým sluníčkem do očí, hrozícími mraky a v koncovce druhého utkání slušnou průtrží mračen.
   První utkání bylo hned od začátku předzvěstí urputného boje s přehlídkou slušného volejbalu na obou stranách i chvilkovou letní bramboračkou. Na ukazateli se posunovaly bodíky vždy v malých sériích a první dva sety byla koncovka vždy rychlou záležitostí pro domácí. Třetí set hráčky z Červeného Kostelce přidaly na rychlosti a body Petr připisoval skoro hráběmi - vždyť je také čas senoseče. Jenže i soupeřky začaly kupit chyby a několikrát je Nenča provětrala ulejvkou do „náměstí“. Na 2O se to zastavilo a vlastní chyby pomohly soupeřkám k výhře 25:20. Čtvrtý set byl opět tahání kosích sester o žížalu a body se posouvaly jen tak o kousíček. Rozhodovala až koncovka, v které měla jičínská děvčata opět navrch a skončila smečí Kamily - 25:22 a 3:1 výhra.
   Druhé utkání se dá zapsat do jičínských rekordů v počtu bodů v jednotlivých setech. Po každém setu bylo hřiště tak rozšlapáno, že muselo přijít kropení a znovu nalajnovat. 25:23, 29:31, 25:27 a 28:30.
   Soupeřkám přijely během prvního utkání posily a mohly nasadit čerstvé síly, což jim možná trochu pomohlo.Vývoj jednotlivých setů nelze moc komentovat a výsledky hovoří za vše. Boj o každý bod a pak nesmyslné chyby na obou stranách. Pokažená podání střídaly krásné zákroky v poli, útoky na krásu i hrůzu. Obě družstva si to „vychutnávala“ a svatý Petr, nikoliv Hanke, se na to nemohl již dívat, vždyť bylo již nedělní odpoledne a byl čas na rozjímaní po nedělním obědě. Citelně se ochladilo a z laviček zmizely teplé bundy. I zapisovatel utkání si mazal do kola pro ponožky a bundu. Rozhodčí Miloš Dolejší si natáhl kapuci a nad jeho hlavou se začínalo mračit a později již černat. Jenže on ne. Nedal na rady a pískal do rekordních výšek bodů jednotlivých setů. Ve čtvrtém setu za stavu 25:25 začalo kapat, pršet, dál už to nesnese slušný komentář. Set skončil v průtrži mračen a dívčí těla se změnila na rudokožce z rozňahňané antuky na dívčích oblinách. Pracně udržované účesy se změnily na Emana… Konec setu 28:30. Soupeřky vítězí 3:1. Nikdo z dívek ani moc nepospíchal pryč ze hřiště. Už to bylo šuma-fuk. Nutno smeknout před maminkou Kamily, které také nepovolila a vydržela v lijáku až do konce.
   Bylo na co koukat, vždyť to byla pohodička předprázdninového času a každá hráčka si to vychutnala včetně trenérů. Bylo to dobře spočítané a dnešní jedna výhra nám pomohla v tabulce přeskočit Dřevěnici směrem nahoru. Takže vlastně v druhém utkání o nic nešlo a šlo jen o to si pořádně zahrát. NÉ, ALE ANO. Trenérská rada TJ Jičín děkuje rozhodčímu Miloši Dolejšímu, který se tak pečlivě postaral o rozhodování těchto utkání až na doraz, bez chyb,  s centrálním kropením a pečlivým lajnováním.
   Co říci závěrem. Hráčky si to rozeberou po třetím namočení ve vaně, ale ne v běžném namáčecím prostředku, možná že z toho i usnou….. Všem krásné prázdniny, krásnou dovolenou, krásné počasí a všechno, co si kdo může přát.
   

- jirka -

 

 

     

Tabulka a další výsledky na následujícím odkazu:

http://www.cvf.cz/souteze.php?action=skupina&id=719

   

Fotky už jsou na Rajčeti  (http://pehan.rajce.net)

   

v tipovačce nikdo nebyl úplně úspěšný, i když holky trefily alespoň první zápas... 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář