Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ženy A - KP II. - skupina A - 33. a 34. kolo_08-09

31. 5. 2009

 

Dřevěnice - TJ Jičín 0:3

Sestava: Brabcová, Černá, Dytrychová, Hrnčalíková, Kořínková, Nosková, Veselá, Vocásková - libero: Rybářová

 

Dřevěnice - TJ Jičín 0:3

Sestava: Brabcová, Černá, Dytrychová, Hrnčalíková, Kořínková, Nosková, Veselá, Vocásková - libero: Rybářová

  

   Jednoznačný výsledek utkání se soupeřem, který má vždy nádech derby. Některé hráčky Dřevěnice vyrůstaly volejbalově v Jičíně a mají vždy chuť se předvést v tom nejlepším herním světle. Jičínská lavička byla plná a tak se mohlo střídat ve chvílích, kdy se zrovna nedařilo. Dramatické chvíle se nekonaly, snad jen trochu v prvním setu prvního utkání a druhém setu druhého utkání. Hrálo se v pohodě a jak se tedy vlastně dařilo jednotlivým hráčkám (bráno trošičku s nadhledem...). Výsledek musel být jednoznačný, aby měla radost Dita B., která oslavovala své bezvýznamné životní jubileum, ti starší to tak alespoň tvrdili.
 
Píďa - na postu libera jako vždy obsáhla velkou plochu hřiště (hrálo se v  tělocvičně sportovní haly v Jičíně) a proti méně důraznému útoku si vychutnávala hru v poli.
 
Lucka - překonávala bolest tenisového loktu a excelovala na podání, kde lehce naražený míč se snášel nad plochou soupeřek jako nic, pak ale najednou šel pro soupeřky beznadějně k palubovce (kdyby takové podání hráli repre v kvalifikaci na MS...). Do útoku občas vymyslela fantastiko a pak fantastiko překvapila i sama sebe. I z takových náher se občas povedlo dělat body.
 
Jana - na postu universála si dokázala "zrychtovat" pořádek na hřišti i od méně poslušných spoluhráček (Lída) a ukázala, kdo to vlastně řídí. Tato role ji slušela víc, než role zakončovatelky akcí.
 
Lída - když už nahrávka neměla kam letět, tak šla na Lídu na trojku a prásk, skoro stoprocentní úspěšnost. Jen jeden zákrok v poli a šla do sebe, když ho okomentovala: "Polařka už asi nebudu“. Podala ale asi jeden z nejlepších výkonů jara.
  
Marťa - šla za ránou až občas zasténaly žebřiny na zadní straně tělocvičny. Všude byla včas a dokázala předvídat hru soupeřek a jejich volná pole. Po jednom zásahu, kdy vymyslela nemyslitelné, se dlouho schovávala v dlaních a červenala se jak dívka nepolíbená.
 
Péťa zvaná Ťapina - slušivý účes jako pozůstatek zkoušky dospělosti byl ukázkou klidu v duši a po nervácích s maturitou si vychutnávala hru na hřišti volejbalu i ve vedlejší hale, kde rodný bratr bojoval úspěšně ve finále republiky v házené. Uhrála své a vychutnávala si volné plochy v poli soupeřek.
 
Nikola - do pole soupeřek se podívala několikrát přešlapem. Nebylo tam nic zajímavého a tak to zkoušela zase s přeražením žebřin. Lépe ji slušelo umístění míče lehce do zadního rohu nebo ulejvkou do dřevěnického náměstí.
 
Denča - si zahrála proti skoro své rodné vísce a po tréninkovém výpadku hledala chvilku sama sebe, ale taková to dívka se musí najít, jen měla trochu problémy se zkušenými protihráčkami, které nedokázala přetlačit na bloku. Když má nahráno a poručí nohám k rychlejšímu odtahování a rychlé ruce, může se tam připsat další bod na naši stranu.
 
Míša - po tanečních má, ale přeci cestu k míči nedotančí svým ladným krokem, ale hodí tam závoru, až praskají jablka v kolenou "AUUUUUU …!!!!!" Útokem šokuje protihráčky a sama neví kam to půjde. Děvčata, ta tréninková píle Vám všem chybí a to je podle nás starších moc, moc škoda...
 
Závěr utkání byl okrášlen partou bubeníků z házené, jejich tváře jsem pod balkonem neviděl, ale rachot to byl. Díky. 

 
- Jirka -

  

Fotky na Rajčeti

 

V tipovačce takovej optimista či optimistka prostě nebyli! Zřejmě si ceny rozeberete až v posledním kole...  

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

a co Dita

(jirka, 1. 6. 2009 14:03)

...prase flákla z rychlé náhry od Jany,ta mu dala, bylo skvělé, jak má být,na to se zazapomíná.....