Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ženy vyhrály Hořickou trubičku

17. 11. 2008

  

Hořice (16.11.) - Na dvou kurtech haly zdejšího gymnázia se v neděli uskutečnil turnaj žen, který tradičně pořádá místní volejbalový klub. Náš oddíl měl mezi deseti zúčastněnými týmy dvojí zastoupení a to jedním družstvem kadetek a jedním žen. Dále se turnaje zúčastnily převážně týmy okresní soutěže dospělých či mládeže, případně krajských soutěží. To ze sestavy našeho družstva žen dělalo jasného favorita turnaje a to přesto, že jej celý odehrály v 5-ti hráčkách (Bočková, Brabcová, Dytrychová, Kloudová, Kořínková)... šestou hráčkou jim měly být jejich zkušenosti.

   A předpoklady se od počátku začaly vyplňovat. Výhry ve skupině 2:0 s Dřevěnicemi, Hořicemi B, Libání a nakonec - po ztrátě jediného setu v turnaji - 1:1 s Miletínem znamenaly vítězství ve skupině a tím finálový souboj s vítězem druhé skupiny, kterým bylo družstvo domácích - Hořice A. Tady od počátku nebylo o jejich vítězství pochyb, když prakticky bezchybným výkonem držely soupeřky pod neustálým tlakem. Kvalitní přihrávka umožňovala dobrou přípravu pestrého útoku a ten taky většinou končil bodem. Vítězství 2:0 znamenalo zisk poháru, krásného dortu a spoustu dalších cen, nutno říci, že tady se skutečně domácí pořadatelé vyznamenali!

   Kadetky se v sestavě Doležalová, Hrnčalíková, Nosková, Rybářová, Vosáhlová, Zelfelová na turnaji také určitě neztratily, když měly ve druhé skupině vyrovnanou bilanci dvou vítězství 2:0 s Vysokým Veselím a Lázněmi Bělohrad a dvou proher 0:2 s Radimí a Hořicemi A. V obou těchto prohraných zápasech musí mrzet koncovky prvních setů, kdy ani jednou nezvládly za stavu 24:24 poslední míč (hrálo se do 25 bodů, bez rozdílu dvou míčů), ale to je ještě daň za nezkušenost, kterou jistě po takovýchto prohraných setech získají...    Nakonec tedy 3. místo ve skupině a díky lepšímu bodovému zisku oproti stejně umístivšímu se družstvu ve skupině první získaly na turnaji celkově pěkné 5. místo.

- Petr -

 

Něco nekvalitních fotek z mobilu na Rajčeti...

  

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

re:fanoušek

(dajas, 23. 11. 2008 14:01)

Všechny tyto příspěvky jsou s notnou dávkou nadsázky a pokud to někdo chápe trochu jinak jeho boj to jest:-) Nebo myslíš, že si tady nějak chladíme ego nad "slabšími" týmy ať už výkonově nebo slovně?? neznáš nesuď, ale jinak máš pravdu:-)

mezi jednookými králem

(Fanoušek, 19. 11. 2008 19:28)

Jsem rád, že alespoň Petr zůstává na zemi! Myslím, že jste mezi jednookými králem. Měřte se se silnějšími družstvy než s družstvy okresními a KP II.

RE: dajas

(Petr, 18. 11. 2008 20:00)

Pravda, v poslední době se celkem daří, starší garda (to samozřejmě neplatí o některých hráčkách družstva žen... :-)))) ) začíná prodávat své letité zkušenosti... :-) Holt hala je hala... ;-) Ale s tou Prahou bych nespěchal... uvidíme dál!! A pokud by to nedej bože pokračovalo, tak to bychom museli zjara asi zajet na Askalonu, tam by nám to vysvětlili, jak to s tou naší formou je!! :-))))

gratulace

(Vana, 18. 11. 2008 18:36)

Holky, mám z vás radost a gratuluji!!!!!!!Já se rychle vyzdravím a zas něco naplánuju, jo???a dám Vás hlavně dohromady..:-)

to je oddíl !!!!

(dajas, 18. 11. 2008 14:51)

Musím zatleskat:-) máme vůbec tady někde v sousedícím regionu soupeře ??? Poděbrady,Lomnice,Hořice...snad už jen Praha ať někoho pošle:-)))))